Witam
Muszę przyznać że z wielkim bólem przygladam sie w jaki sposób moderatorzy polskiej spolecznosci electronics arts traktują swoich użytkowników. W glowie mi się nie mieści jak można na tak mocno ugruntowane i oczywiste problemy odpowiadać w sposób: "więc jeżeli tak nie lubisz Swojego ojczystego języka to nie masz co
tutaj robić. Wsiadaj w pierwszy samolot i leć za granicę." czy też "Więc problem rozwiązany, wystarczy robić zakupy w zagranicznych
sklepach.".Jest to nie tylko nie profesjonalne i ( moim zdaniem ) "gowniarskie" zachowania ale tez swiadczy o poziomie jaki reprezentuje dzieki takim dzialaniom portal. Czuje się w pełni Polakiem i mam pełne prawo grać w Mass Effect 2 w wersji jakiej bedę sobie życzył jak i mam prawo kupować tam gdzie będę uważał to za stosowne.
Wracając do dyskusji podjętej w wątku. Chciałbym zauważyc ze gra w zapowiedziach miala byc wydana w dwóch wersjach językowych Polskiej i Angielskiej. W róznych sklepach można było składać preordery na wlasnie taką wersje. Jednak finalnie okazało się że wersji Eng nie bedzie. Na tym forum przez moderatora zostało zauważone ze wystarczy podmienic/zmodyfikowac jeden plik by móc miec wersję Angielską. Skoro uruchomienie Angielskiej wersji jezykowej jest tak proste to czemu nie zostało to umożliwione w instalatorze przez Polskiego wydawcę. W końcu to by gry nie zuborzylo a moim zdaniem nawet zwiekszyło jej wartosc. Daje to dużo do myslenia ( Wszystkie Pliki wersji orginalnej sa na plytach Polskiego wydania jednak wersja ta jest nie udostepniona - dla mnie - zablokowana ). Dodam ze wersja kolekcjonerska wydana w Polsce jest w języku Polskim i Angielskim. Co do samej jakosci Wersji rodzimej I orginalnej jestem zwolenikiem stwierdzenia ze o gustach sie nie dyskutuje, Jednym może się podobać innym nie. Rozumie dużą dozę miłości do swojej ojczyzny i wychwalania wszystko co jest nasze. Ja jednak wychodzę z założenia ze jeżeli znam język w którym gra pierwotnie zostal wydana to staram sie w tym języku grac. Bardzo cieszę się że osoby nie znajace angieslkiego bedą miały szansę w pełni delektować się grą z jej zrozumieniem dzieki wlasnie polskiej wersji jezykowej.
Jeszcze raz apeluje do moderatorow o wiecej dystansu i zrozumienia, kazdy ma prawo do swojej wypowiedzi nie ważne jak mocno krytyczna ona jest wobec oficjalnego stanowiska Ea. Nie trzeba takich osób obrażać sugerując im brak "Polskości"
Zycze wszystkim wspanialej zabawy jako ze gra jest naprawde jedna z najlepszych i najabrdziej niesamowitych produkcji ostanich lat.